top of page

Onder de naam Mara Li schrijf ik YA fictie en (Historische) Fantasy. Vaak met een flinke scheut romantiek, altijd met een snufje magie! Ik laat me inspireren door sprookjes, mythen en sagen van over de hele wereld. In 2016 werd De Stem van de Zee genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs voor beste Nederlandstalige fantasy. 

Ik ben in de zee geboren.

In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.

 

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm besluit ze om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. Tijdens hun reis ontdekken ze dat hun familiegeschiedenis geheimzinniger is dan ze ooit hadden kunnen bedenken. 

De Stem van de Zee is het eerste deel in de trilogie De Gave van de Selkie: een meeslepend verhaal over familie, lot, magie en geheimen.

De zee is reusachtig. Donker en wijd open. Nimue, roept ze vanuit haar bodemloze buik. Arthur.

En ja, hier zijn we dan. Eindelijk gekomen.

 

Nimue en Arthur zijn gevangen in het web van leugens van de Asklepios Congregatie. Daar dringen de schaduwen van het verleden zich aan hen op en vecht Nimue tegen de donkere kant van haar gave. Opgejaagd door hun vijanden proberen ze de zoektocht naar hun moeder voort te zetten. Onderweg worden ze gedwongen pijnlijke keuzes te maken. Welke offers moeten ze brengen om te overleven?

De Roep van Avalon is het tweede deel in de trilogie De Gave van de Selkie, waarin liefde, moed en magie de koers van Nimue's leven bepalen.

IJzerhart dvp.jpg

Een kasteel, een vloek, een gekwelde jongeman en een dappere heldin…

 

De jonge weefster Cliona heeft haar leven lang al last van onheilspellende dromen. Haar leven raakt in een stroomversnelling als een nieuwe landheer zijn intrek neemt in de nabijgelegen Eikenburcht en zijn oog op haar laat vallen. Hoewel Heer Declan een charmant en ruimhartig man lijkt te zijn, heeft Cliona toch het gevoel dat hij een duister geheim heeft. Bovendien doet zijn zwijgzame dienstknecht Cú er alles aan om haar weg te jagen. Maar wat als er een oude magie tot leven wordt gewekt en Cliona’s dierbaren in gevaar komen? Zal Cú bereid zijn om aan haar zijde te vechten, of zal hij haar verraden?

Een prachtig geschreven fantasyverhaal met als setting het Ierland van de tiende eeuw.

Wintervlam II.png

Eilis is de stille, in zichzelf gekeerde dochter van de heer van de Eikenburcht, en in alle opzichten de tegenpool van haar uitbundige tweelingzus Sibeal. Waar Sibeal staat te popelen om haar geliefde, Heer Berach, voor het eerst te ontmoeten, moet Eilis niets hebben van alle drukte.

Het laatste waar ze dan ook op zit te wachten, is een noodgedwongen trektocht door een magisch, winters landschap. Zeker niet in het gezelschap van de charmante maar onbetrouwbare Cathair. Toch is dat precies wat haar drie dagen voor Midwinter te wachten staat, want de wintervlam zal moeten ontbranden.

Een prequel novelle die zich afspeelt in de wereld van IJzerhart.

De wereld heeft dokters nodig,’ zegt Cormack. ‘Wij hebben dokters. De wereld heeft beschutting en medicijnen nodig. Wij hebben dat te bieden. De wereld heeft een weg voorwaarts nodig, een kompas dat ons uit de duisternis leidt. Wij kunnen dat kompas zijn.’

 

Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind.

Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserskoning hem heeft gegeven lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kosten.

Ook al zijn ze werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserkoning kan genezen.

De Komst van de Koning is het epische slotstuk van de trilogie De Gave van de Selkie.

5FA0A173-B62D-4ED2-9C80-7E410D21EED0.jpg

‘Mijn naam is Sintel va-Assai, de rechtmatige Ká van As. Ze zullen voelen hoe ik brand!’

 

Van Sintel wordt gezegd dat ze het teken draagt van de Vuurmoeder, de immense vulkaan die het hele koninkrijk As in haar greep houdt. Sommigen zeggen dat ze gezegend is, velen geloven dat ze een heks is die het land kan vervloeken. Als dochter van de tirannieke Ká weet ze als geen ander dat hun wetten hard zijn, maar dat het leven in As nog harder is. Een koninkrijk dat uit elkaar dreigt te vallen, heeft een standvastige leider nodig. Maar dan gebeurt wat ze onmogelijk achtte: haar vader valt en zijn moordenaar neemt de troon over. Opgejaagd en op de vlucht gaat Sintel op zoek naar bondgenoten. Is ze in staat om uit handen te blijven van de nieuwe Ká en wie kan ze nog vertrouwen? Eén ding weet ze zeker: dit zijn háár kroon en háár koninkrijk, en die zal ze terugkrijgen, hoeveel bloed daar ook voor moet vloeien.

Een duistere fantasy met een morally grey heldin.

bottom of page